Nέα

Δελτίο Τύπου – 24 Νοεμβρίου 2023
Δράση για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, μέσω του Δικτύου  Κοινωνικών Δομών  και σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Πειραιά πραγματοποίησε σήμερα το πρωί δράση για την εξάλειψη τη βίας κατά των γυναικών. Πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Κοραή, έμπροσθεν του Δημαρχείου, όπου κοινωνικοί λειτουργοί και στελέχη του Δικτύου Κοινωνικών Δομών συνομίλησαν με τους συμμετέχοντες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας.

Μέσα από έναν συμβολικό περίπατο, οι πολίτες, γυναίκες κάθε ηλικίας, εξέφρασαν την ανάγκη για την αντιμετώπιση του ανησυχητικού αυτού φαινομένου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Αμφιθέατρο της Ιωνιδείου Σχολής, την έναρξη της οποίας σηματοδότησαν με χαιρετισμό εκπρόσωποι της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας και συγκεκριμένα ο Διευθυντής  Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σαράντης Μοσχόβης και  o Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, Αναστασόπουλος Διονύσιος.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας και Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά, Κυριακή Γ. Μπουρδάκου στην ομιλία της αναφέρθηκε στην κοινωνική πολιτική του Δήμου Πειραιά και το σχέδιο δράσης της Επιτροπής Ισότητας για την αντιμετώπιση της βίας και ιδιαίτερα της ενδοοικογενειακής βίας. 

Το Τμήμα Πολιτικών Ισότητας, Στήριξης Ατόμων με Αναπηρίες και Κοινωνικής Προστασίας Πειραιά εκπροσωπήθηκε από την Δελαπόρτα Δανάη όπου το κοινό ενημερώθηκε για την λειτουργία του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Πειραιά.

Σημαντική ήταν η παρουσία του Συμβουλευτικού Κέντρου Πειραιά του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας με την Ψυχολόγο Βασιλική Ξηρού η οποία αναφέρθηκε στον πολυδιάστατο ρόλο του Συμβουλευτικού Κέντρου Πειραιά και με τις εμπειρίες της εμψύχωσε το κοινό που παρακολουθούσε. Ο Προϊστάμενος του Επιχειρησιακού Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας Πειραιά, Χρήστος Κώστας ενημέρωσε το κοινό για την διαρκή παρουσία και υποστήριξη της Αστυνομίας σε θέματα κακοποίησης και βίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ηχηρή παρουσία των μαθητριών της Ραλλείου Σχολής Θηλέων οι οποίες παρουσίασαν το δρώμενο «Δεν είσαι μόνη, μίλα».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ,μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Καρύδης Δημήτριος, η Ουρανία Κοτρωνάκη Μπούρμπη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερυθρού Σταυρού, και η  Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Ζανείου Λυκείου η Ρωξάνη Μπουρδάκου.

Σημαντική ήταν η συμβολή για την επιτυχή πραγματοποίηση της διοργάνωσης του κου Ζαρκαδούλα Νικολάου, Διευθυντή του ΓΕΛ Ραλλείου Θηλέων Πειραιά καθώς και του εκπαιδευτικού του ίδιου σχολείου Ιωάννη Πανόπουλου και της κας Κορύνα Μανταγάρη, Προέδρου Συλλόγου Λυκείου Ιωνιδείου Σχολής.

Πρόγραμμα Θεματικών Εργαστηρίων για Εκπαιδευτικούς 2023-2024

Δηλώσεις συμμετοχής στα επιμορφωτικά εργαστήρια  :

https://forms.gle/CX6W6qL5qEdZv6J89

Στοιχεία σύνδεσης 28 Νοεμβρίου και ώρα 15.00-16.30

 Zoom meetingTopic: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΦΗΒΩΝ-ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝTime: Nov 28, 2023 15:00 AthensJoin Zoom Meetinghttps://us02web.zoom.us/j/85136889489?pwd=ZW1HRk45VzVQdDltTXBUenFzUWExUT09Meeting ID: 851 3688 9489Passcode: 528726

Στοιχεία σύνδεσης 28 Νοεμβρίου και ώρα 17.00-18.30

 Zoom meetingTopic: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΦΗΒΩΝ &ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΡΙΩΝTime: Nov 28, 2023 17:00 AthensJoin Zoom Meetinghttps://us02web.zoom.us/j/83632956815?pwd=V0RoN3hEaDhnejdZcXAvdFl0ZWgvUT09Meeting ID: 836 3295 6815Passcode: 893750

Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, σας προσκαλεί σε Συμβολικό Περίπατο Ευαισθητοποίησης, που συνδιοργανώνουν με την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Πειραιά και το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών και Κινητών Μονάδων του Δήμου Πειραιά.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023. Σημείο συνάντησης είναι η Πλατεία Κοραή (έμπροσθεν Δημαρχείου Πειραιά) στις 10:30 π.μ. και τερματισμός στην Ιωνίδειο Σχολή (Σωτήρος Διός 17).Θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση του κοινού για τα προγράμματα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τα στελέχη των Δομών και των φορέων που θα συμμετάσχουν και θα γίνει διανομή ενημερωτικού υλικού.
Θα ακολουθήσει εκδήλωση στην Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά (Αμφιθέατρο Ιωνιδείου, Σωτήριος Διός 17) όπου θα διεξαχθούν ομιλίες και δρώμενα με κεντρικό θέμα την εξάλειψη της βίας.
Η δράση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του Δήμου και τους κοινωνικούς φορείς, που θέλουν με αυτό τον συμβολικό τρόπο να εκφράσουν την ανάγκη για την ισότητα των φύλων και την εξάλειψη της βίας.
Στη δράση θα συμμετάσχουν οι εξής φορείς και οργανισμοί: το Συμβουλευτικό Κέντρο Πειραιά του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Πειραιά, η Ράλλειος Σχολή Θηλέων Πειραιά και το Πρότυπο Γυμνάσιο και Πρότυπο Λύκειο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.

Για δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Ενημερωτικό Δελτίο
Οκτωβρίου 2023

Ενημερωτικό Δελτίο
Σεπτέμβριος 2023

Δράσεις Πρόληψης για την Άνοια 2023

Τέλος εβδομάδας πρόληψης για την νόσο του Alzheimer και της Άνοιας

O Σεπτέμβριος έχει καθιερωθεί ως ο Παγκόσμιος Μήνας της νόσου Alzheimer. To Δίκτυο Κοινωνικών Δομών και Κινητών Μονάδων του Δήμου και η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών πραγματοποιούν όλη την εβδομάδα ενημερωτικές δράσεις για την άνοια και την πρόληψη της νόσου του Alzheimer.
Μέσω της δράσης αυτής επιδιώκεται να ευαισθητοποιηθούν όλο και περισσότεροι πολίτες σχετικά με τις επιπτώσεις της άνοιας τόσο στον άνθρωπο όσο και στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον.

Το εξειδικευμένο προσωπικό υποδέχθηκε τους πολίτες στις Κινητές Μονάδες όπου, μεταξύ άλλων, διενεργήθηκαν διαγνωστικοί έλεγχοι (τεστ μνήμης) σε όσους το επιθυμούσαν.
Παράλληλα, τα μέλη του Β1 ΚΑΠΗ είχαν την δυνατότητα από τον χώρο του ΚΑΠΗ να παρακολουθήσουν ομιλία με θέμα την νοητική ενδυνάμωση μέσα από καθημερινές δραστηριότητες.

Ευχαριστούμε πολύ όλο το προσωπικό που συνέβαλε στην δράση!

Καπη Καστέλλας Πειραιά

Eβδομάδα πρόληψης για την νόσο του Alzheimer και της Άνοιας

Το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών και Κινητών Μονάδων του Δήμου Πειραιά και η Εταιρεία Alzheimer Athens συνδιοργανώνουν Εβδομάδα Πρόληψης για την νόσο του Alzheimer και την Άνοια από την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Πειραιά.

Η Εβδομάδα Πρόληψης στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση όλων των πολιτών για την Άνοια και την Νόσο Αλτσχάϊμερ μέσα από δράσεις πρόληψης και ενδυνάμωσης.

Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών θα συνδράμει στον δωρεάν προληπτικό έλεγχο για την Άνοια με την πραγματοποίηση νευροψυχολογικού ελέγχου (τεστ μνήμης) από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας στις Κινητές Μονάδες του Δικτύου "Δίπλα στον Δημότη".

Το αναλυτικό πρόγραμμα των Κινητών Μονάδων για την εβδομάδα 18 έως 22 Σεπτεμβρίου έχει ως εξής :

Κινητή Μονάδα 1

 • Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023: Ι.Ν Αγίας Τριάδος
 • Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023: Ι.Ν Αγίας Τριάδος
 • Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023: Δημοτικό Θέατρο
 • Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023: Δημοτικό Θέατρο
 • Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023: Πλατεία Κανάρη-Πασαλιμάνι

Κινητή Μονάδα 2

 • Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023: Πλατεία Αργυροκάστρου
 • Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023: Πλατεία Αργυροκάστρου
 • Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023: Ι.Ν Ευαγγελίστρια
 • Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023: Ι.Ν Ευαγγελίστρια
 • Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023: ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ

Δωρεάν Προληπτικός Έλεγχος και Ενημέρωση για την Άνοια (από τις 10.00 έως και τις 13.00)

Τεστ Μνήμης (από τις 10.00 έως και τις 13.00)

Θεματικές ομιλίες στα Κέντρα Αλληλεγύης του Δήμου Πειραιά

Ενημερωθείτε για τα σημεία που μπορείτε να απευθυνθείτε από τις 18 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Γραμμή του δημότη 2117507277 | Δευτέρα - Παρασκευή 11:00 π.μ- 19:00 μ.μ

Ενημερωτικό Δελτίο
Ιούλιος 2023

Ενημερωτικό Δελτίο
Ιούνιος 2023

Ενημερωτικό Δελτίο
Μάιος 2023

Ημερίδα με θέμα «Συμπερίληψη στην εκπαίδευση: Προοπτικές ένταξης και απασχόλησης»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα «Συμπερίληψη στην εκπαίδευση: Προοπτικές ένταξης και απασχόλησης» που διοργανώθηκε από το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών και Κινητών Μονάδων και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Πειραιά και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Ημερήσιου Γυμνασίου Καλλίπολης και το παρόν έδωσαν σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας, μεταξύ αυτών η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ο βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Ιωάννης Μελάς, ο Αντιδήμαρχος Δόμησης Αράπης Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Καρύδης Δημήτριος, ο Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Αντιδήμαρχος Αναπηρίας Δήμου Κορυδαλλού Κασιδιάρης Σπύρος, και ο Πρόεδρος Β Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά Νανόπουλος Αλέξανδρος.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με ομιλίες από σημαντικούς πρεσβευτές της συμπερίληψης και της κοινωνικής ένταξης των Ατόμων με Αναπηρία, όπως ο κος Αυγουλάς Βαγγέλης, τυφλός Δικηγόρος Πρόεδρος ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», μέλος της επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ και τον Βασίλη Οικονόμου ανάπηρος ηθοποιός από το Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων η Ρωξανη Μπουρδάκου Κοινοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Ζανείου Λυκείου και η Ουρανία Κοτρωνάκη Μπούρμπη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερυθρού Σταυρού.

Ημερίδα: «Συμπερίληψη στην εκπαίδευση: Προοπτικές ένταξης και απασχόλησης»

Πρόγραμμα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Παιδιού Και Οικογένειας

Το Δίκτυο Κοινωνικών Δοµών και Κινητών Μονάδων του Δήµου Πειραιά σε συνεργασία µε το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Πειραιά (Παιδικά Χωριά SOS Πειραιά) υλοποιεί πρόγραµµα πρόληψης και ενδυνάµωσης για οικογένειες και τα παιδιά τους. Το πρόγραµµα περιλαµβάνει Θεµατικά Εργαστήρια για τους γονείς και βιωµατικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους. σε συνεργασία µε το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Πειραιά (Παιδικά Χωριά SOS Πειραιά) υλοποιεί πρόγραµµα πρόληψης και ενδυνάµωσης για οικογένειες και τα παιδιά τους.
Το πρόγραµµα περιλαµβάνει Θεµατικά Εργαστήρια για τους γονείς και βιωµατικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν. Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να δηλώσουν την συµµετοχή τους µε την φόρµα συµµετοχής.

   Ωράριο κάθε συνάντησης: 15:00µ.µ-17:00µ.µ
  Χώρος διεξαγωγής: Παιδικά Χωριά, Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 19, 185 31 Πειραιάς
Τηλ.: 210 4190935 
  e-mail: ltzamprachimi@sos-villages.gr

Ενημερωτικό Δελτίο
- Απρίλιος 2023

Ημερίδα του Δικτύου Κοινωνικών Δομών και Κινητών μονάδων με θέμα : «Η γυναίκα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα «Η γυναίκα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία» που διοργανώθηκε από το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών και Κινητών Μονάδων (έργο που υλοποιεί ο Ανάδοχος ΕΕΟ Group)και με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Πειραιά και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε με πάνω από 450 συμμετέχοντες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ραλλείου Γυμνασίου-Λυκείου Θηλέων και το παρόν έδωσαν σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας.

Στην έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του τραγικού συμβάντος στα Τέμπη και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί σημαντικών εκπροσώπων της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας μεταξύ αυτών η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ο βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων Θοδωρής Δρίτσας, ο βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων Μανωλάκος Νίκος  και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Ρέππας. Το παρών έδωσαν επίσης ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο» Νίκος Βλαχάκος, η κα Μπαρμπαγιάννη Ευγενία, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος αλλά και πλήθος εκπροσώπων και φορέων της ευρύτερης πόλης του Πειραιά.

Η Αντιδήμαρχος  της Διεύθυνσης Κυριακή Μπουρδάκου βράβευσε τις γυναίκες που εργάζονται στη Διεύθυνση Καθαριότητας, τις εθελόντριες του αγκαλιάΖΩ, τις εργαζόμενες στον Ξενώνα Κακοποιημένες Γυναικών και τις γυναίκες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με τη σημαντική συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του Ραλλείου Γυμνασίου και το μουσικό δρώμενο των μαθητών και μαθητριών του Μουσικού Σχολείου. Οι γυναίκες και μέλη των Κέντρων  Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά έκλεισαν την σημαντική αυτή εκδήλωση με την παρουσίαση των εργαστηρίων της ψυχοκινητικής ενδυνάμωσης, τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου του Δικτύου μας.

Η συμβολή και υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ραλλείου Σχολής Θηλέων ήταν περισσότερο από σημαντική για την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, Διονύσιος Αναστασόπουλος, η Διευθύντρια Ραλλείου Λυκείου, Κωνσταντίνα Βλαχάκου και ο Διευθυντής του Ραλλείου Γυμνασίου, Δημήτρης  Δημητρόπουλος και ο Πρόεδρος της UNESCO Μαρωνίτης Iωάννης.

Ο Ανάδοχος EEO Group Α.Ε συνεχίζει με επιτυχία την διεύρυνση της κοινωνικής προσβασιμότητας των πολιτών του Πειραιά αναδεικνύοντας τις υφιστάμενες και ενεργές κοινωνικές υπηρεσίες και δομές της Περιφερειακής Ενότητας του Πειραιά στο δύσκολο αλλά και απαραίτητο έργο τους.

Παγκόσµια Hµέρα της γυναίκας

Με πρωτοβουλία της Δηµοτικής Επιτροπής Ισότητας Πειραιά σε συνεργασία µε τη Διεύθυνση Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και το Δίκτυο Κοινωνικών Δοµών και Κινητών Μονάδων “Δίπλα στον Δηµότη’’ και µε την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Πειραιά σας προσκαλούν στην Ηµερίδα µε θέµα: «Η γυναίκα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία» που θα πραγµατοποιηθεί στο Αµφιθέατρο της Ραλλείου Σχολής Θηλέων Πειραιά στις 13 Μαρτίου 2023 στις 12.30 µ.μ.

Φεστιβάλ Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Ράλλειο Σχολή Θηλέων

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε σήμερα το Φεστιβάλ  Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Ράλλειο Σχολή Θηλέων. Η δράση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από διακόσιοι μαθητές/τριες, γονείς  και εκπαιδευτικοί από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Η εκδήλωση περιλάμβανε βιωματικές δράσεις και ομιλίες  για τους μαθητές/τριες καθώς και επιμορφωτικό πρόγραμμα για την εκπαιδευτική κοινότητα από εξειδικευμένα στελέχη, ψυχολόγους και σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού.
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών  αναγνωρίζει τη σημασία και το ρόλο  του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και μέσα από μια εξαιρετική συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στοχεύει να συνδράμει στην ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωση της  μαθητικής και της εκπαιδευτικής κοινότητας.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Πειραιά, Κυριακή Γ. Μπουρδάκου, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δέσποινα Αρβανίτη, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, Διονύσιος Αναστασόπουλος και τέλος η Διευθύντρια Ραλλείου Λυκείου, Κωνσταντίνα Βλαχάκου και ο Διευθυντής του Ραλλείου Γυμνασίου, Δημήτρης  Δημητρόπουλος.

Ενημερωτικό Δελτίο

Δράση από το δίπλα στον δημότη

Κατ' οίκον αίτηση για Ε.Ε.Ε σε δημότη με προβλήματα υγείας στην περιοχή της Ευαγγελιστρίας

Ενημερωτικό Δελτίο

Πραγµατοποιήθηκε µε µεγάλη επιτυχία στις 18/11/2022 στο Δηµοτικό θέατρο Πειραιά η Ηµερίδα Ενηµέρωσης και Ευαισθητοποίησης του έργου «Δίκτυο Κοινωνικών Δοµών και Κινητών Μονάδων Δίπλα στον Δηµότη».
Το Δίκτυο Κοινωνικών Δοµών και Κινητών Μονάδων συνεχίζει τις δράσεις ενδυνάµωσης και στήριξης στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης µε έµφαση στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ηλικιωµένων. Η δράση πλαισιώθηκε µε οµιλίες για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και τις διαδικτυακές απάτες.
Με µεγάλη επιτυχία πραγµατοποιήθηκαν δράσεις επαγγελµατικού προσανατολισµού στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Πειραιά και στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήµου Πειραιά.

Δελτίο Τύπου για τις 18/11/2022

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 18/11/2022 στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά η Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του έργου  «Διεύρυνση της Πρόσβασης των Ευπαθών Ομάδων σε Υπηρεσίες και Δράσεις Κοινωνικής Φροντίδας και Προώθησης της Κοινωνικής Ένταξης - Ανάπτυξη Δικτύου Παροχής  Κοινωνικών  Υπηρεσιών  με  Πολυκαναλική Πρόσβαση των Ωφελούμενων στο Δήμο Πειραιά» με τον διακριτικό τίτλο «Δίκτυο Κοινωνικών Δομών και Κινητών Μονάδων Δίπλα στον Δημότη».
Την ημερίδα διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά η εταιρεία Συμβούλων  EEO GROUP A.E (εταιρεία του ομίλου ΑΚΜΗ)  που ανέλαβε το έργο μετά από διεθνή διαγωνισμό.
Τους συμμετέχοντες υποδέχθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του EEO GROUP A.E κ. Ευάγγελος Ροδόπουλος ο οποίος δεσμεύθηκε στην καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας για την επιτυχημένη υλοποίηση του Έργου.
Την ημερίδα άνοιξε η Αντιδήμαρχος Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά κ. Κυριακή Μπουρδάκου, η οποία μετέφερε μήνυμα του Δημάρχου (που για λόγους ασθενείας δεν παρευρέθηκε) και στη συνέχεια  αναφέρθηκε στο πλαίσιο του έργου και τις νέες απαντήσεις που δίνει στις προκλήσεις της τρέχουσας πραγματικότητας.
Στην ημερίδα παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό  η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία τόνισε την σημασία της προσπάθειας να βρεθούν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες δίπλα στον πολίτη που έχει ανάγκη και να τον στηρίξει από κοντά.
Στους ομιλητές που παρουσίασαν τις επιμέρους δράσεις, αλλά και την γενικότερη προσέγγιση στα πλαίσια της Κοινωνικής Επανένταξης συμπεριλαμβάνονταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών  και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Ν. Πλατανησιώτης, ο Επόπτης του Έργου κ. Σπ. Κασιδιάρης και η Συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας  κ. Μ. Μπόθου.

Δικαιούχος του έργου είναι η  Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής και ειδικότερα από το  Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Στόχος του έργου το οποίο είναι το μοναδικό αντίστοιχο στη χώρα είναι να αλλάξει ο τρόπος προσέγγισης των Κοινωνικών Υπηρεσιών και να προσεγγίσει η Υπηρεσία τους πολίτες μέσω της λειτουργίας Τοπικών Παραρτημάτων(γραφείων) σε επίπεδο Δημοτικής Κοινότητας, την λειτουργία Κινητών Μονάδων ως γραφεία εξυπηρέτησης, την παροχή δράσεων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και εργασιακής συμβουλευτικής, την εξυπηρέτηση των πολιτών και τις απογευματινές ώρες.
Την ημερίδα έκλεισε ο Γεν. Διευθυντής του ΕΕΟ Group κ. Κ. Κατσάνος ο οποίος τόνισε ότι ένα τέτοιο έργο πρωτότυπο και απαιτητικό απαιτεί την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στον Τομέα της Κοινωνικής Επανένταξης και ανακοίνωσέ την δημιουργία από τον ανάδοχο ειδικής πληροφοριακής πλατφόρμας που θα εξυπηρετήσει τις Συνέργειες των φορέων την ανταλλαγή καλών πρακτικών και πληροφοριών με απώτερο στόχο την δημιουργία και λειτουργία ενός Δικτύου φορέων που θα εξυπηρετούν τον κοινό στόχο της παρουσίας  «Δίπλα στον Δημότη».

Δράσεις ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης & ψηφιακών δεξιοτήτων

Στα ΚΑΠΗ Πειραιά πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα δράσεις ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης & ψηφιακών δεξιοτήτων. Ακολουθεί πίνακας όπου αναγράφεται το εβδομαδιαίο πρόγραμμα:

ΚΑΠΗ
Ημέρα
Ώρα
Ε2
Δευτέρα
10:00
Γ2 
Τρίτη
10:00
Γ1
Τετάρτη
10:00
Β1
Τετάρτη
11:00
Α1
Πέμπτη
10:00
Δ2
Πέμπτη
11:00
Ε1
Παρασκευή
10:00

Ημερίδα Ενημέρωσης και ΕυαισθητοποίησηςΗ Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά σας προσκαλεί στην Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης: «Δίκτυο Κοινωνικών Δομών και Κινητών Μονάδων Δήμου Πειραιά»

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 στις 14:00 μμ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η παρουσίαση του έργου και η ανάδειξη των δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου για την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης των ευπαθών ομάδων του Δήμου Πειραιά.


Ενημερωτικό Δελτίο

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά και το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών και Κινητών Μονάδων διοργάνωσαν εκδηλώσεις χαράς στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά στις 3-12 Οκτωβρίου 2022.
Το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών και Κινητών Μονάδων του Δήμου Πειραιά «Δίπλα στο Δημότη» µε σκοπό την στήριξη των ευπαθών και ευάλωτων συμπολιτών µας που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας πραγματοποίησε διανομή γευμάτων το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 στο κέντρο του Πειραιά.
Το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών και Κινητών Μονάδων του Δήμου Πειραιά πραγματοποιεί δράσεις ενδυνάμωσης και στήριξης των Ηλικιωμένων στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά.

Επισκέψεις στις Κινητές Μονάδες

Επίσκεψη της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κας Δόμνας Μιχαηλίδου στην Κινητή Μονάδα 1
Επίσκεψη της Υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  δρ. Δόμνα Μιχαηλίδου στην Κινητή Μονάδα 2
Επίσκεψη της Αντιδημάρχου Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Κ. Μπουρδάκου και του Γενικού Διευθυντή της Εταιρίας EEO Group Α.Ε. κ. Κ. Κατσάνου στην Κινητή Μονάδα 2
Επίσκεψη της Αντιδημάρχου Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά κ. Κ. Μπουρδάκου στην Κινητή Μονάδα 2

Ανακοίνωση για τις διατακτικές τροφίμων
του έτους 2022 του Δήμου Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά ενημερώνει τους δικαιούχους των «Διατακτικών τροφίμων του έτους 2022» ότι η παραλαβή τους θα γίνει με βάση τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής που κατοικούν από τις παρακάτω  διευθύνσεις, από τις 25/5/2022 από τις 9:00 έως τις 13:00 έως και τις 26/5/2022 από τις 9:00 έως τις 13:00. Οι απορριφθέντες έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά ενώ οι υπόλοιποι αιτούντες έχουν εγκριθεί ως δικαιούχοι.
Οι δικαιούχοι να έχουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή εξουσιοδότηση στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν μπορεί να παραλάβει. (Ανακοίνωση)
 

Δημοτικές Κοινότητες ΠειραιάΑ-Β
Γ
Δ
Ε
ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ
(ΔΡΑΓΑΤΣΗ 1Α)
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ Ν.ΦΑΛΗΡΟΥ
(ΣΜΟΛΕΝΣΚΥ 13)
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΛΕΥΚΑΣ
(25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ)
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ
(ΑΓΧΙΑΛΟΥ 132)
18531                     18536
18533
18540
18543
18532                     18537
18547
18541
18544
18534                     18538
18542
18545
18535                     18539
 
18546
Οι ωφελούμενοι των διατακτικών που είναι ταυτόχρονα και δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου θα παραλάβουν την διατακτική από την Οδό Φίλωνος 31 (Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου)

Πρόσκληση εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
για Συμμετοχή στο Έργο

Ο Δήμος Πειραιά υλοποιεί το έργο με τίτλο « Διεύρυνση της Πρόσβασης των Ευπαθών Ομάδων σε Υπηρεσίες και Δράσεις Κοινωνικής Φροντίδας και Προώθησης της Κοινωνικής Ένταξης – Ανάπτυξη Δικτύου Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών με Πολυκαναλική Πρόσβαση των Ωφελούμενων στο Δήμο Πειραιά» Κωδ. Πράξης/MIS 5051050.To έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014 – 2020» ΒΑΑ/ΟΧΕ ΠΕΙΡΑΙΑ και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 Α. Αποδέκτες της πρόσκλησης και Αντικείμενο του Έργου

Απευθύνεται σε κατοίκους του δήμου Πειραιά που εντάσσονται στις εξής ομάδες στόχους:

 • Άτομα χαμηλού εισοδήματος και οικονομικά μη-ενεργά άτομα, με έμφαση στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) που απειλούνται από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό.
 • Ζευγάρια, μονογονείς, και εν δυνάμει μητέρες για υπηρεσίες Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης /ανίχνευσης δυσκολιών.
 • Ηλικιωμένοι, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
 • Άτομα και οικογένειες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως: άνεργοι/μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), πάσχοντες από (σοβαρά προβλήματα υγείας, ψυχικές ασθένειες), κακοποιημένες γυναίκες, θύματα εμπορίας (trafficking).
 • Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, για την λήψη υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της Ψυχικής Υγείας.

Β. Στόχοι του έργου είναι:

Το έργο περιλαμβάνει μια δέσμη πολυδιάστατων δράσεων που αποσκοπούν στην υποστήριξη των ωφελούμενων σε ατομικό, οικογενειακό και συλλογικό επίπεδο. Ειδικότερα, στοχεύει να:

 • Στην πρόληψη και αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού
 • Στην παράλληλη στήριξη της κοινωνικής ένταξης οικογενειών και ατόμων που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
 • Στην διεύρυνση των υπηρεσιών υπέρ των ευπαθών ομάδων του Δήμου για την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, την αντιμετώπιση της φτώχειας και την κοινωνικής τους ένταξη

 Γ. Παρεχόμενες Υπηρεσίες προς τις ομάδες στόχους μέσω του έργου:

 • Ενημέρωση και ολοκληρωμένη υποστήριξη των πολιτών για την ένταξή τους σε προγράμματα κοινωνικής προστασίας και σε κοινωνικά επιδόματα
 • Υπηρεσίες προώθησης στην απασχόληση με στόχο την ένταξη/ επανένταξη στην αγορά εργασίας
 • Συμβουλευτική Υποστήριξη σε ενήλικες
 • Συμβουλευτική Υποστήριξη και Ψυχοκοινωνική Στήριξη σε οικογένειες και παιδιά
 • Δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και φαινομένων βίας
 • Πληροφόρηση για παρεχόμενες υπηρεσίες σε παιδιά και νέους, όπως Δημοτικοί Παιδικοί σταθμοί, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ μεΑ, Λέσχες Πολιτισμού, Προγράμματα Αθλητισμού κτλ.
 • Διασύνδεση των πολιτών του Δήμου Πειραιά με φορείς και προγράμματα κοινωνικής προστασίας όπως Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικό Φαρμακείο κ.α.
 • Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Δ. Οφέλη συμμετοχής στο έργο:

Η προώθηση των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων του έργου θα πραγματοποιηθεί μέσω μιας σειράς δράσεων, που θα υποστηρίξουν με πολλούς τρόπους τους ωφελούμενους και μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

 • Άμεση υποστήριξη των ωφελούμενων με εξειδικευμένους επιστήμονες (Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους, Εργασιακούς Σύμβουλους, Νομικούς) με στόχο να υποστηριχθούν σε άμεσα ζωτικά ζητήματα που αφορούν τους ίδιους αλλά και τις οικογένειες τους.
 • Προώθηση της αυτοεκτίμησης των ωφελουμένων αλλά και ενίσχυση της οικογενειακής συνοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν:

 • να επισκεφτούν την ιστοσελίδα https://diplastondimoti.gr/
 • να ενημερωθούν στο τηλ 2117507277 (ώρες 11.00-19.00)
 • να αναζητήσουν τις Κινητές Μονάδες που καθημερινά εξυπηρετούν (11.00- 19.00) δημότες σε κεντρικά σημεία του Δήμου
 • να απευθύνονται καθημερινά και ώρες 11:00 – 19:00, στις Δομές οι οποίες βρίσκονται:

Κοινωνική Δομή Αγίας Σοφίας: Αγχιάλου 132, 18544 Πειραιάς

Κοινωνική Δομή Λεύκας: Γαλαξιδίου &, 25ης Μαρτίου 18543 Πειραιάς

Κοινωνική Δομή Νέου Φαλήρου: Σμολένσκη 13, 18547 Νέο Φάληρο

Image
Image
Image
Image